Vineri 13 noiembrie a avut loc la Calarasi, in sediul Consiliului judetean, workshop-ul “Solutii pentru dezvoltarea turistica a Judetului Calarasi”, eveniment la care au luat parte prefectul judetului, domnul George Iacob si vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Bogdan Georgescu.

In cadrul manifestarii au sustinut prezentari domnul Danut Vasile, reprezentant al Consiliului Judetean si managerul de proiect, Dr. Doina Tataru, cercetator la Academia Romana (‘’Potentialul turistic al judetului Calarasi”), domnul Viorel Cristea (“Studiul dezvoltarii turismului in judetul Calarasi”) ,Dr. Maria Gorska, de la Fundatia Amfiteatru (“Dezvoltarea Turismului in Calarasi prin valorificarea identitatii comunitatilor locale:citeva observatii dintr-o perspectiva antropologica”), Dr. Cristian Hristea, reprezentantul Sc.Global Management ARTE SRL (“Solutii pentru dezvoltarea turismului in Judetul Calarasi. Posibile directii si propuneri pentru valorificarea potentialului local”), doamna Manuela Iordache de la Agentia pentru Protectia Mediului Calarasi (“Protectia mediului premiza realizarii unui turism durabil”) si Dr. Monica Oancea, Fundatia Amfiteatru (“Solutii pentru finantarea turismului”).

Au urmat dezbateri incinse si pertinente referitoare la prezentarile facute, dar si despre problemele cu care se confrunta unii operatori din turism (vezi pescuitul, de fapt braconajul cu electicitate, un of al domnului Viorel Cristea, dar si al celor 4 echipe de pescari profesionisti), si de asemenea despre masurile ce trebuie luate in viitorul apropiat pentru dezvoltarea turismului in Judetul Calarasi.

Domnul Prefect, un sustinator fervent al dezvoltarii turistice, a intarit faptul ca autoritatile locale nu trec pe linga acest subiect nepasatoare, intarind argumentatia cu replica “Va fac cunoscut ca noua ne pasa de turismul calarasean”, si ca va sprijini orice demers in dezvoltarea acestuia.

Domnul Vicepresedinte s-a referit la un turism durabil si responsabil si a propus realizarea unei organizatii care sa cuprinda actori locali si externi interesati de dezvoltarea turismului in Judetul calarasi, care sa faca proiecte pentru finantari europene, in felul acesta putind fi pusa in practica strategia de dezvoltare turistica a Judetului Calarasi.

Reprezentantii Sc.Global Management ARTE SRL si ai Fundatiei Amfiteatru au aprobat aceasta propunere si au transmis disponibilitatea entitatilor pe care le reprezinta, de a face parte din acest proiect.

S-a stabilit de catre cei prezenti sa urmeze noi intilniri, care sa duca la realizarea acestei organizatii.

A urmat o frumoasa si interesanta plimbare cu o ambarcatiune pe Dunare, unde toamna… isi acorda lin chitara.

Cristian Hristea.

IMGP0426 IMGP0428 IMGP0465

Lasă un răspuns

Post Navigation