Bucurestiul a fost gazda celei de –a VII – a editii a Forumului International pentru Turismul de Sanatate, eveniment organizat de Fundatia Amfiteatru sub egida Clusterului Medical Sanatate Romania.

Tematica abordata in cele 3 zile ale evenimentului a vizat identificarea avantajelor competitive pe care Romania, ca destinatie de turism de sanatate, le detine in contextul Directivei 2011/24/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2011. Discutiile s-au centrat in jurul calitatii, ca aspect esential pentru cresterea competitivitatii serviciilor de turism de sanatate autohtone in mediul international, dar si pe aspecte concrete privind exportul serviciilor de sanatate. Au fost expuse elementele pe care Romania trebuie sa se bazeze pentru a deveni o noua destinatie de turism de sanatate, dar si domeniile / nisele medicale competitive pe plan international. Nu au lipisit din cadrul prezentarilor nici exemplele de bune practici in domeniul managementului calitatii si turismului medical.

La eveniment, au participat reprezentanti ai autoritatilor publice din Romania, ai organismelor internationale, specialist romani si straini, exponenti importanti din domeniul sanatatii si turismului, reprezentati ai unitatilor medicale, prescriptori si ong-uri din mediul international, agentii de turism, mass- media etc.

Salutam prezenta la eveniment a Excelentei sale dl. Ambasador Milan Begovic – Ambasadorul Muntenegrului in Romania, d-nei Anca Pavel Nedea – Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, d-lui Vasile Cepoi – Presedintele Autoritatii Nationale de Management a Calitatii in Sanatate, reprezentantii Ministerului Economiei si Ministerului Afacerilor Externe, presedinti ai organizatiilor non guvernamentale implicate in dezvoltarea turismului si a turismului de sanatate (Asociatia Romana de Turism Medical, OPTBR, ANTREC, AJTR), experti in domeniu din state precum Muntenegru, Marea Britanie, Grecia, SUA, Italia, Ungaria, Ucraina, Romania.

Raportul final al evenimentului precum si lucrarile prezentate in cadrul evenimentului vor fi disponibile tuturor celor interesati in curand.

[Not a valid template]

Lasă un răspuns

Post Navigation