ajtr_bigSambata, 12 ianuarie 2013 a avut loc cea de-a 20-a editie a traditionalei Gale a Premiilor Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania, organizata de Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din România (AJTR) in parteneriat cu Primaria Hurezu.

Evenimentul ce a avut loc in localitatea turistica Horezu, judetul Valcea, pentru a patra oara consecutiv, a avut ca principal scop recompensarea activitatii jurnalistilor, scriitorilor, fotografilor, universitarilor si managerilor din turism.

Pe lista castigatorilor s-a aflat si revista Vacante&Calatorii, care a primit premiul “Calator in tara mea” pentru recunoasterea contributiei deosebite la promovarea conceptului de “Turism Responsabil” si a imaginii Romaniei.

Abordarea din perspectiva turismului responsabil se refera la orice forma de turism care raspunde nevoilor de calatorie si petrecere a timpului liber creand experiente unice, intr-o maniera care sa aiba un impact pozitiv atat asupra mediului inconjurator, cat si mai ales asupra specificului comunitatilor locale, prin protejarea si conservarea ecosistemelor si identitatilor culturale din zonele respective si generarea, in acelasi timp, de venituri si locuri de munca pentru aceste comunitati.

Lista completa a celor care au fost recompensati in cadrul Galei Premiilor Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania poate fi gasita pe site-ul oficial: http://www.presadeturism.ro/

Lasă un răspuns

Post Navigation