In contextul Directivei 24/2011 a Uniunii Europene privind asistenta medicala transfrontaliera, prin care toti cetatenii Uniunii Europene au dreptul de a beneficia de tratamente medicale oriunde in UE, iar companiile de asigurari deconteaza aceste servicii medicale pana la limita stabilita in tara de origine, Romania devine o posibila destinatie de turism medical in spatiul european! Oportunitatea creata poate fi insa valorificata numai in cazul unei promovari adecvate si corect directionate.

In acest cadru, editia a IV a Formului International pentru Turismul de Sanatate isi propune sa faciliteze contactul specialistilor din domeniul turismului medical si managerilor de companii de asigurari din Europa, cu nivelul inalt al conditiilor oferite de clinicile din Romania si cu serviciile foarte bune oferite de acestea la preturi cu pana la 50% mai mici decat in Europa de Vest. Astfel evenimentul desfasurat in perioada 21 – 23 martie 2014 la Bucuresti va reuni reprezentanti ai celor mai importante companii de asigurari din Europa, dar si reprezentanti ai unitatilor medicale din Romania invitati sa isi prezinte oferta de servicii medicale in cadrul forumului.

Pe langa posibilitatea de promovare a oportunitatilor locale de dezvoltare a turismului medical, Forumul International pentru Turismul de Sanatate va crea o platforma de comunicare intre formatorii de opinie din domeniu, fapt ce va sta la baza parteneriatului in turismul de sanatate in general, si in turismul medical in special, si va stimula dezvoltarea acestui sector in Romania.

Forumul International pentru Turismul de Sanatate este organizat sub egida Guvernului Romaniei de Fundatia Amfiteatru in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism. Evenimentul se va desfasura in perioada 21- 23 martie 2014, Bucuresti, Hotel Ibis Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Post Navigation