Primaria orasului Eforie Nord in parteneriat cu Fundatia Amfiteatru au organizat la finalul saptamanii trecute Congresul Medical “Calitate si competitivitate in balneologie”, eveniment ce a reunit reprezentanti ai institutiilor centrale din domeniul medical, autoritati publice locale, reprezentanti ai principalelor organizatii profesionale din domeniu, reprezentanti ai mediului academic, ai unitatilor de cazare si tratament din Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol si Mangalia precum si reprezentanti ai mass-media.

iscutiile din cadrul evenimentului s-au centrat pe problematica calitatii in balneologie si pe oportunitatile create la nivel local si regional pentru valorificarea potentialului natural si uman existent. Standardizarea criteriilor de calitate si certificarea statiunilor balneo climaterice au reprezentat de asemenea teme de interes in cadrul evenimentului. In cadrul dezbaterilor a fost subliniata importanta impunerii si consolidarii unor standarde de calitate, ca avantaj competitiv al statiunilor balneare din Romania.

Necesitatea unei abordari integrate in domeniul balneologiei si geriatriei dar si identificarea celor mai oportune solutii pentru promovarea si dezvoltarea turismului de sanatate prin valorificarea resurselor naturale, dar si prin imbunatatirea serviciilor si a standardelor de calitate au constituit deasemeni subiecte ale dezbaterilor din cadrul evenimentului.

Semnalam prezenta la eveniment a d-lui Dr. Vasile Cepoi, Presedinte CONAS, d-nei Diana Dumbrava – Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, a d-nei Rodica Pencea, Secretar General, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania, a d-lui Alexandru Constantin – Presedinte, Asociatia Romana de Turism Medical, d-na Dr. Laura Condur dar si a altor personalitati din domeniul turismului de sanatate.

[Not a valid template]

Lasă un răspuns

Post Navigation