mangaliaCa urmare a concluziilor Forumului International pentru Turismul de Sanatate, editia a II-a, dar si a necesitatii de dezvoltare a acestui sector in Romania, Fundatia Amfiteatru organizeaza Conferinta Nationala pentru Turismul de Sanatate, in perioada 19 -21 aprilie 2013, la Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia.

Conferinta isi propune sa acorde o atentie deosebita problemelor legislative ale acestui sector din perspectiva tuturor celor implicati: autoritati centrale din domeniul turismului, sanatatii, mediului, autoritati locale dar si agenti privati implicati in prestarea serviciilor de sanatate. Totodata, in cadrul evenimentului vor fi prezentate exemple de bune practici si se va urmari identificarea celor mai bune solutii de valorificare a potentialului autohton prin turismul de sanatate.

In cadrul evenimentului va fi argumentata complexitatea conceptului de turism de sanatate si necesitatea dezvoltarii acestui sector in Romania, fara a se neglija identificarea barierelor si dezechilibrelor care afecteaza valorificarea optima a resuselor domeniului. O atentie deosebita va fi acordata necesitatii reglementarii domeniului printr-o consultare multidisciplinara.

Conferinta Nationala pentru Turismul de Sanatate este organizata in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania, Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia, Primaria Municipiului Mangalia, O.P.T.B.R., Asociatia Romana de Balneologie si Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor in Turism din Romania.

 

Lasă un răspuns

Post Navigation