Turismul de sanatate ofera noi perspective de dezvoltare turistica, economica si sociala a Romaniei, prin valorificarea complexa a resurselor naturale si antropice.
Luand in considerare multiplele avantaje oferite de practicarea turismului de sanatate, se impune includerea ofertelor specifice intr-un circuit european si international.

In cadrul Programului “Amfiteatrul pentru Turismul Responsabil”, turismul de sanatate reprezinta una dintre directiile strategice identificate de organizatori, directii ce vizeaza cresterea potentialului economic si social autohton prin implementarea in conditii de maxima eficienta si eficacitate a acestui concept.

Astfel, Conferinta Nationala pentru Turismul de Sanatate devine o manifestare de importanta majora in clarificarea, promovarea si impunerea acestui sector de activitate pe plan local, regional si national.

Conferinta Nationala pentru Turismul de Sanatate va avea loc in perioada 19 – 21 Aprilie 2013 la Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia si este realizata ca o continuare si valorificare a lucrarilor Forumului International pentru Turismul de Sanatate, desfasurat la Iasi, in perioada 25 – 27 ianuarie 2013.

In cadrul dezbaterilor de la Mangalia, se va incerca o abordare multidisciplinara a conceptului, pornind de la principalele tematici stabilite pentru discutii: identificarea problemlor in valorificarea factorilor naturali de cura in Romania, bune practici in dezvoltarea de produse si servicii in turismul de sanatate sau rolul parteneriatelor strategice  in cresterea calitatii serviciilor de turism de sanatate in Romania.

Conferinta Nationala pentru Turismul de Sanatate este organizata impreuna cu Colegiul Medicilor din Romania, Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia, Primaria Municipiului Mangalia, Asociatia Romana de Balneologie, OPTBR si Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania.

Comments are closed.

Post Navigation