IMG_1777Statiunea Baile Tusnad a gazduit la finalul saptamanii evenimentul de constituire si lansare a Clusterului Balneoturistic Transylvania, demers esential pentru dezvoltarea turismului de sanatate in regiunea centru.

Reprezentand acumularile din  programul Amfiteatrul pentru turismul de sanatate, intiat in urma cu patru ani de Fundatia Amfiteatru si Colegiul Medicilor din Romania, clusterul blaneoturistic  este probabil cea mai potrivita forma de valorificare a unui potential in care tara noastra are resurse,  traditie si realizari de prestigiu.

Alaturi de initiatori ( Fundatia Amfiteatru, Asociatia Clusterelor din Romania, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania si Asociatia Romana de Turism Medical), la constituirea clusterului au fost prezente cca 60 de persoane, reprezentand peste 40 de  comunitati  locale, intreprinzatori, specialisti, institute de invatamant superior si cercetare, organizatii profesionale de prestigiu. Prezenta autoritatilor (Guvernul Romaniei, Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea Nationala pentru Turism, alte agentii  si institutii care influenteaza –mai ales legislativ-  domeniul) a creat premisele reusitei si  sustenabilitatii  proiectului.

Constituirea Clusterului Regional Balneoturistic Transylvania are la baza potentialul zonei  si oportunitatile, flexibilitatea si actualitatea acestei forme de organizare care asigura cadrul pentru cooperarea competitiva  prin functinoarea unui grup responsabil, capabil sa reziste fluctuatiilor si crizelor de pe piata europeana sau globala.

Lasă un răspuns

Post Navigation