Anul 2011 a reprezentat pentru turismul romanesc si inceputul unei aventuri catre un nou segment al turismului, un domeniu care se extinde din ce in ce mai mult pe piata globala: Turismul de Sanatate. Nu foarte cunoscut in tara noastra, Turismul de Sanatate avea nevoie de o expunere mai larga, de clarificari conceptuale, de exemple de bune practici, de propuneri pentru dezvoltarea segmentului si de identificarea problemelor cu care se confrunta partile implicate.
Forumul National pentru Turismul de Sanatate, Editia I, desfasurat in perioada 18 – 21 noiembrie, la Iasi a reprezentat prima initiativa serioasa in aceasta directie, avand ca scop atat identificarea principalelor resurse specifice acestei forme de turism pe teritoriul Romaniei cat si integrarea acestora intr-o retea de dezvoltare a acestui segment specific.
Specialisti, reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, medici, profesori, exponenti ai principalelor institutii publice si private au prezentat propriile viziuni si solutii pentru dezvoltarea Turismului de Sanatate in Romania.
Succesul de care s-a bucurat aceasta prima editie, a atras insa o noua obligatie si o promisiune: Forumul National Pentru Turismul de Sanatate trebuie sa devina o traditie pentru turismul romanesc si un simbol cultural al acestuia.

Lasă un răspuns

Post Navigation